Monsterskrivning med vokal-vikarer

25,00 kr. inkl. moms

PDF ”Monsterskrivning med vokal-vikarer” inklusiv ”Vokalernes monstervikarer” er en sjov skrive-læse-tegne-aktivitet til elever indskolingen.
”Monstersætninger” skal afkodes, skrives og illustreres med egne tegninger. Opmærksomheden rettes mod vokalerne, når man skal oversætte monstrene til de rette vokaler, læse sætningen, skrive den og bagefter omsætte indholdet til en tegning. Sætningernes indhold relaterer til “Den første læsning”s gule læsebog om Ida og Emil.

Når du har betalt ordren, får du tilsendt en mail, som indeholder link til materialet. Du kan også downloade det fra den viste ordreoversigt straks efter betaling. Husk at gemme pdf.en på din computer.

Materialet indeholder:

• 1 pdf med 9 monstervikarer på kort, som viser hvilken vokal hvert monster vikarierer for.
Kortene kan printes og bruges som de står på hver side eller de kan printes, klippes ud som kort og lamineres. For at kunne holde styr på kortene, kan man lave hul i den grå cirkel på hvert kort, og trække en snor igennem, så der laves en slags nøglering med kortene.

• 1 pdf med 10 sider med i alt 40 skrive/tegne-opgaver, hvor både lange og korte vokaler er erstattet af monstervikarer.
Eleven skal finde den vokal, som hver monster vikarierer for og skrive hele sætningen korrekt med alle bogstaverne på linjerne under hver ”monstersætning”. Herefter kan man se, hvad der skal tegnes i rammen ud for hver sætning. Således fungerer elevens tegning samtidig som et bevis på, at eleven har afkodet, skrevet og læst sætningen korrekt. Mange elever vil kunne løse læse/skriveopgaverne uden brug af monstervikar-kortene. Eller bare med brug af ét eller nogle af kortene. På denne måde kan man tilpasse sværhedsgraden til den enkelte elev.
Sætningerne relaterer til "Den første læsning"s læsebog om Ida og Emil.

• 1 Powerpoint-fil med samme indhold, som pdf.en med de 40 skriveopgaver – her kan eleverne løse opgaverne på computer, printe ud og tegne ud for sætningerne bagefter.
Vær opmærksom på, at layoutet kan stå rodet, hvis man åbner filen på mobil eller tablet uden Powerpoint-programmet eller et tilsvarende program som f.eks. Keynote - oplever du dette skal du via pilen i øverste højre hjørne sende filen over til åbning i et præsentations-app som f.eks. Keynote.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Monsterskrivning med vokal-vikarer”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *