Læseteknik 1, kvk-ord

15,00 DKK

2 PDF.er til læsestarten: Første pdf indeholder 48 billedkort med billeder af kvk-ord, hvor hver af de ni vokaler indgår i flere ord + 18 billedkort med billeder af kvk-ord, hvor sidste bogstav er et d, og de ni vokaler også her er indeholdt i ordene. Pdf.en indeholder bagsider til billedkortene i tilfælde af, at kortene skal klippes ud og lamineres med bagsider. De sidste sider indeholder tomme billedkort til elevernes egen produktion.
Anden pdf indeholder 2 x 48 ordkort + 2 x 18 ordkort med blødt d. Første ordkort, vk, og andet ordkort, kvk, skal læses og sættes op på felt 1 og 2 i de billedkort (fra første pdf), som viser det pågældende ord. Pdf.en indeholder også tomme ordrammer til elevernes egen produktion.

Du får tilsendt en mail, som indeholder link til materialet. Du kan også downloade det fra den viste oversigt, straks efter du har godkendt ordren. Husk at gemme pdf.en på din computer. 

De to ordkort, som passer til hver billede, kan lamineres, klippes ud og påsættes velcro på bagsiden.
Hvis arkene med billedkort også lamineres samt påsættes velcro på de grå cirkler under billederne, kan materialet bruges igen og igen, f.eks. i læseværksteder.
Min erfaring som læseunderviser af børn i læsevanskeligheder er, at disse børn har gavn af at gå ud fra vokallyden i ordet, læse fremad fra vokalen og herefter sætte forreste konsonantlyd foran det læste.
Denne læseteknik anvendes i læsesystemet VAKS til ordblinde, men alle børn, som er lidt langsomme læsestartere, har glæde af at blive præsenteret for denne teknik i forbindelse med fonologisk læsestart. Især ser jeg ofte, at vokalfonem/grafemerne æ, e og ø forveksles.
Den fokus, som strategien har på vokallydene betyder, at disse øves og gentages i læsning af ordene.
Og det har mange læsestartere brug for!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Læseteknik 1, kvk-ord”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *