Konsonantlyde

25,00 kr.

PDF Materialet består af to pdf.filer:
“Konsonant-lyde til ophæng” indeholder:  De små plakater med de 4 konsonanter, g, k, p og t´s udseende og lyde illustreret med papir/blyant for deres grafem og med mund for konsonanternes kontekstbaserede fonemer i forskellige ord.  Ved hver konsonant-illustration er givet eksempler, hvor pågældende konsonant optræder i forskellige ord med de forskellige fonemer.
“Opgaver til konsonant-lyde” indeholder: 24 sider med skriftlige opgaver til 2. – 3. klasse. Materialet består af 12 en-stavelsesord samt 12 to/tre-stavelsesord til hver af de 4 konsonanter, g, k, p og t.  Efter hver side med disse opgaver kommer en formuleringsopgave, hvor eleven skal skrive en tekst, som indeholder de 12 ord.

Når du har betalt ordren, får du tilsendt en mail, som indeholder link til materialet. Du kan også downloade det fra den viste ordreoversigt straks efter betaling. Husk at gemme pdf.en på din computer. 

Når indskolingselever styr på bogstavernes lyde og børneskrivningen, begynder de fleste elever at interessere sig for de korrekte stavemåder. Så er det tidspunktet, hvor de kan have udbytte af at snakke om og se på disse 4 ark med konsonanterne g, k, p og t til ophæng. Da jeg ikke har villet bruge lydskrift er fonemet vist i "munden" som den konsonant, hvis lyd ligger tættest på udtalen i bogstavfølgen.
De to sværhedsgrader af ordene (en-stavelses ord og længere to/tre-stavelsesord) giver god mulighed for differentiering.
Hvis eleverne kan læse både lydrette og almindelige ikke-lydrette ord, får de samtidig udbytte af opgaverne som staveøvelser. Det anbefales at tage en fælles snak, om de forskellige ord og rette elevernes opmærksomhed hen på, hvilke placering og bogstavfølger konsonanterne optræder i ved de forskellige lyde/(stavemåder).

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Konsonantlyde”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *